Банкеръ Daily

Свят

Трафикът през ГКПП "Кулата" – "Промахон" е интензивен за товарни автомобили на вход и изход

Отново е петък и българите се подготвят са почивните дни и естествено за пътуване към Гърция. 

Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Ормениеон" в двете посоки, съобщават от МВР.

Товарни автомобили преминават и през ГКПП "Кулата" – "Промахон", където трафикът е интензивен за товарни автомобили на вход и изход.
На ГКПП "Маказа“ - "Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3.5 тона.
От 22 юли през  ГКПП "Илинден" - "Ексохи" и ГКПП "Ивайловград" - "Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната ще важи до 15 август.
Влизането на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове "Кулата" и  "Маказа". До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr  Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. 

Припомняме, че от тази вечер Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове на страната в интервала от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта, с изключение на ГКПП "Промахон" - "Кулата" на границата с България. Съобщение за това направи говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас, а то е част от мерките във връзка с увеличаването на случаите на коронавирус в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във