Банкеръ Daily

Свят

Тони Блеър се завръща в политиката

Бившият британски премиер Тони Блеър е решил да се завърне на политическата арена, за да се бори с "Брексит". Това сподели самият той в интервю за  "Дейли мирър", цитирано от БТА. 

"Този "Брексит" директно ме мотивира да се ангажирам по-сериозно с политика.Човек трябва да си оцапа ръцете и аз ще го направя", обясни Блеър. Но уточни, че не възнамерява да се кандидатира за депутатско място на предстоящите парламентарни избори на 8 юни.

"Зная, че още щом си подам главата навън, ще ме залеят с критики, но вземам този въпрос наистина присърце", каза още бившият премиер и лидер на Лейбъристката партия в периода 1994-2007 година. Той добави, че не предследва председателското място в партията.

"Не искам в този исторически момент да не съм казал нищо, тъй като това би означавало, че няма какво да правя в тази страна", аргументира завръщането си Тони Блеър.

Блеър добави, че не иска да се опълчва на британците, гласували за напускане на ЕС, но желае да предотврати перспективата за "твърд Брексит", за излизане от ЕС "на всяка цена", тъй като по думите му това ще е пагубно за британците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във