Банкеръ Daily

Свят

Тома Томов: Тръмп може да върне голямата икономика в САЩ

Журналистът Тома Томов смята, че Доналд Тръмп има възможност да върне голямата икономика в САЩ. По думите му вероятно новоизбраният президент ще има политика, близка до тази на Теодор Рузвелт.

Според известния международен коментатор, Тръмп ще задоволи желанията на унижените и бедни американци и по този начин може и да има успешна политика в следващите години. "Добре дошли в американската революция от 2016 г. и в понятието класова борба", каза Томов пред bTV.

Той допълни, че никога не е предполагал, че милиардерът може да спечели изборите. "Целият американски естаблишмънт - Уолстрийт, Силиконовата долина, Холивуд, американската преса, банките, Блумбърг - всички бяха стегнали редици и бяха за Хилари Клинтън. Всички казваха, че тя ще победи", припомни Томов.

"Това е бунт в целия свят. Брексит, Америка, утре може да са Франция, Германия, Холандия... Това е бунтът срещу единият процент, който изсмуква всичко", каза Томов. "В Америка ще има много разделителни линии ще има винаги класова борба, обаче Тръмп може икономически да победи. Америка е велика страна и ще остане най-великата страна", смята Томов.

"В Щатите няма да има гражданска война, хората ще продължат с този лидер и ще си променят политиката", обясни Томов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във