Банкеръ Daily

Свят

Tesla скоро може да влезе в Русия

Американската компания Tesla в скоро време може да влезе на руския пазар, а също така да създаде и собствено производство в страната. Това е казал шефът на SpaceX и Tesla Илон Мъск, говорейки на виртуално събитие в Русия.

"Аз мисля, че ние скоро ще присъстваме в Русия и Tesla скоро ще бъде в Русия. Нужно е дори да гледаме по-нашироко: и към  Казахстан и страните от ОНД", е казал Мъск.

По неговите думи, в Русия може да се появят и заводи на Tesla. "Ние имаме фабрика в Шанхай, също така строим в Берлин, в Тексас, в Калифорния, и ние искаме да имаме заводи и в други части по света. Потенциално ние разглеждаме и Русия", добавя предприемачът.

Компанията Tesla е основана от Илон Мъск през 2003 година. Щаб квартирата на компанията е  в град Пало Алто (щат Калифорния). В началото фирмата се специализира изключително в производството на електромобили, но по-късно започна да се занимава и със създаването на соларни батерии и други енергоспестяващи системи.

Руското министерство на промишлеността и търговията е поканило основателя и главен изпълнителен директор на автомобилната компания "Тесла" (Tesla) Илон Мъск за разговори относно установяването на неговата компания на руския пазар. Предложена му е и федерална подкрепа, ако бъде взето решение "Тесла" да започне  производство в страната.

Няколко региона в Русия вече са изразили интерес да осигурят зони за изграждане  на заводите на Tesla.

Facebook logo
Бъдете с нас и във