Банкеръ Daily

Свят

Tesla ще изисква задължително носене на маски в завода си

Tesla ще изисква от работниците в завода си за батерии в Невада да носят маски на закрито, независимо от техния статус на ваксинация, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

 

Според финансовото издание производителят на автомобили изискваше преди това да се носят маски само от тези служители, които не са били ваксинирани, но компанията е променил изискванията си на фона на нарастващия брой случаи на коронавирус в региона, където се намира фабриката.

Tesla е поредната водеща компания, която налага изискването за носене на маски на закрито и ваксинацията на своите работници в опит да изпревари всеки потенциален скок в случаите на Covid-19.

В края на миналата седмица прессекретарят на Белия дом Джен Саки заяви, че администрацията на президента Байдън напълно подкрепя решенията, взети от компании и институции, по отношение на изискването всички техни служители да бъдат ваксинирани срещу Covid-19.

Повод за това изявление бяха решенията в последно време на редица компании начело с технологичните гиганти  Google, Microsoft и Facebook, както и компании като Tyson Foods и Uber и авиопревозвача United Airlines, да изискват ваксинации или седмични тестове за своите служители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във