Банкеръ Daily

Свят

Терористи в Йордания окървавиха туристическа забележителност

Крепостта Карак

Десет души - седем полицаи, канадска туристка и двама йордански цивилни бяха убити и 27 ранени при няколко нападения на неизвестни въоръжени мъже в района на крепосттав южния град Карак, предаде Ройтерс.

Йорданските сили за сигурност са убили четиримата терористи и са освободили задържаните от тях заложници терористи при щурма срещу средновековната крепост, която е туристическа забележителност.

Източник от силите за сигурност каза, че четиримата нападатели се укрили в крепостта, където били убити след неколкочасова престрелка. Франс прес посочва, че не е ясно дали освен четиримата убити е имало и други нападатели.

В официално съобщение се казва, че четиримата нападатели открили огън с автоматични оръжия срещу полицията в град Карак, преди да се скрият в крепостта от кръстоносната епоха. Полицията е открила в скривалище големи количества експлозиви, оръжия и пояси за самоубийствени атентати. В съобщението не се уточнява нито самоличността на нападателите, нито дали те са били част от войнствена групировка, добавя Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във