Банкеръ Daily

Свят

Терорист взриви бомба на централната гара в Брюксел

Мъж се опита да извърши терористичен акт на централната гара в Брюксел късно снощи, но бе застрелян, без да причини жертви

Мъжът е успял да взриви малко взривно устройство край билетните каси, когато разбрал, че военен патрул го е забелязал и се приближил към него. Патрулът веднага открил огън. Атентаторът починал веднага по-късно от раните си. Други пострадали няма.

От прокуратурата се затрудниха да потвърдят казаното от няколко свидетели, цитирани в медиите, че атентаторът изкрещял "Аллах е велик" на арабски, взривявайки устройството си, поставено на багажна количка. Добавиха, че евакуацията на хората от центъра на града е предпазна мярка във връзка с взрива на гарата.

Веднага след инцидента снощи гарата и намиращият се в съседство с нея исторически център на града, включително многобройните заведения и красивият стар площад "Гран плас" - пълен с туристи в топлата юнска вечер, бяха евакуирани. Те бяха посъветвани да се отправят към съседните станции на метрото. Полицията обясни действията си с възникнала терористична заплаха и установи кордон за сигурност, казаха свидетели, цитирани от белгийски медии. В района патрулират допълнително изпратени служители на силите на реда.
     

Facebook logo
Бъдете с нас и във