Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей заплашена от вот на недоверие

Британският премиер Тереза Мей има 10 дни да спаси премиерския си пост, според британското издание "Сънди таймс", на фона на все повечето въпроси за ръководната й роля в нейната собствена партия, предаде ДПА.

Десетина депутати от Консервативната партия на Мей може да поискат вот на недоверие към нея, информира изданието, след като партията на Мей изгуби парламентарното мнозинство на изборите миналата седмица, а правителството й действа нерешително в отговор на големия пожар в Лондон.

Ако Мей не успее да получи парламентарно одобрение на законодателната си програма за следващите две години в ключова реч на 28 юни, тя може да се изправи пред вот на недоверие, информира "Сънди таймс".

Държавният министър за международната търговия Грег Хендс отрече информациите за конспирация срещу Мей, заявявайки пред Скай нюз, че партията е обединена в подкрепата си за премиера.

Късно снощи правителството обяви, че планира да удължи парламентарната сесия до две години.

Парламентарната сесия обикновено продължава една година, като започва и свършва през пролетта. Сега обаче правителството удвоява продължителността й, за да даде възможност на депутатите да обсъждат без прекъсване подхода на Великобритания към напускането на ЕС.

Преговорите на Великобритания за излизане от ЕС започват днес със среща между ръководителите на двата преговорни екипа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във