Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей за последен път отговаря на въпроси в Камарата на общините

Британският премиер Тереза Мей днес за последен път ще отговаря на въпроси в Камарата на общините преди да се оттегли официално от поста следващата сряда, когато вече ще е известно името на нейния наследник – Борис Джонсън или Джерeми Хънт. Преди това обаче тя ще произнесе прощална реч с акцент върху състоянието на политиката, предаде БНР.

Освен неизбежната реч при напускането на Даунинг стрийт 10, Тереза Мей ще произнесе и друга прощална реч, чиято дата още не е уточнена. Знае се обаче, че тя ще наблегне на състоянието на политиката и по-конкретно върху опасностите от засилването на популизма във Великобритания, Европа и САЩ и за „отровния характер“ на политическия дебат по принцип.

Мей вероятно отново ще изрази разочарование, че не е успяла да прокара в парламента нейната сделка за Брекзит и предупреждение към следващия премиер, макар и да не се очаква да критикува конкретно Борис Джонсън.

В последното си интервю за „Дейли мейл“ Тереза Мей заяви, че в работата на премиера е важна не властта, а службата на обществото и че мнозина в политиката възприемат поста като позиция с власт и мислят само за себе си, а не за хората, на които служат, което бе изтълкувано като прикрита нападка срещу Борис Джонсън.

Възможно е Тереза Мей да спомене и последния скандал около Доналд Тръмп с отправените от него расистки обиди към членове на американския Конгрес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във