Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей ще уволнява министри - сексуални насилници

Британският премиер Тереза Мей ще уволнява министри, ако се докаже, че упражняват сексуален тормоз, съобщи БНР. Списък с 36 депутати, обвинени в сексуално посегателство, циркулира в парламента.

Скандалът се задълбочи след разкритията, че заместник-министърът за международна търговия Марк Гарниър е накарал секретарката му да напазарува секс играчки и се е обръщал към нея непочтително. Има информация, че е изготвен списък с 36 депутати от Консервативната партия, от които 20 на министерски постове, обвинени в неморално поведение и сексуален тормоз. Премиерът Тереза Мей, която твърдо смята да се разправи със сексуалното посегателство, нареди пълно разследване на случая с Марк Гарниър.

Тереза Мей бе призована да вземе мерки и срещу бившия министър Стивън Краб, който дори участва в надпреварата за лидерския пост в партията след референдума за Брексит. Краб е изпращал недвусмислени послания до 19-годишна жена, която е интервюирал за работа. Премиерът се обърна за помощ към председателя на парламента Джон Бъркоу в търсене на гаранции, че репутацията на парламента няма да бъде накърнявана повече, като изтъкна, че сегашните дисциплинарни процедури не са достатъчно ефективни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във