Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей ще реформира Великобритания

Британският премиер Тереза Мей представи днес ново виждане на управляващата Консервативна партия, с което да служи на Великобритания, като разпределя богатството по-равномерно и се превърне в партия на "обикновените хора от работническата класа", предаде Ройтерс.

Мей заяви в последния ден на годишния конгрес на консерваторите, че правителството трябва да се справи с проблемите, накарали милиони британци да гласуват за напускане на Европейския съюз на референдум през юни. По думите й това решение е било част от протест срещу "богатите и влиятелните".

Тя разкритикува бизнес лидерите, злоупотребяващи със системата, за да натрупват богатство по нечестен начин, и счетоводителите, които им помагат, и каза, че ще направи така, че всички да "играят по едни и същи правила".

Мей обеща да управлява от "центристка позиция" в политиката, след като предния ден правителството й разтревожи либералите, като заяви, че предприятията би трябвало приоритетно да наемат британски работници, давайки им предимство пред чуждестранните, посочва Асошиейтед прес.

Тя закри конгреса на консерваторите с реч, в която определи британския референдум за напускане на ЕС като "тиха революция" на милиони хора, които не са извлекли полза от глобализацията и бързата икономическа промяна.

Мей показа, че е готова да възприеме по-интервенционистки икономически подход от някои свои консервативни предшественици, като каза, че "правителството може и би трябвало да бъде сила за добро".

Facebook logo
Бъдете с нас и във