Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей се бори за политическото си оцеляване

Британският премиер Тереза Мей се бори за политическото си оцеляване, след като бивши министри от Консервативната партия се присъединиха към заговор за нейното отстраняване от премиерския пост, съобщи БНР. Някои медии твърдят, че може би още днес делегация от 30 депутати ще посети Тереза Мей на "Даунинг стрийт" 10, за да поиска тя да се оттегли от поста. 

Видни фигури от Консервативната партия публично обявиха подкрепата си за премиера след нейната реч на конгреса на партията. В партийните кулоари обаче се чуват все повече гласове, че е по-добре Тереза Мей да се оттегли от поста колкото се може по-скоро. Източник, пожелал анонимност, е цитиран от медиите да казва, че вече е ясно, че Тереза Мей не е човекът, който ще води торите на следващите избори.

Вестник "Ивнинг стандард" твърди, че петима бивши министри участват в заговора за сваляне на премиера. Съобщава се, че група от 30 депутати, които се опитват да съберат по-голяма подкрепа, смята в най-скоро време да се срещне с Тереза Мей с искане тя да се оттегли до края на годината. Журналистка от "Скай нюз" дори заяви, позовавайки се на разговор с депутат, че има вероятност срещата да стане още днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във