Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей призна, че излизането от ЕС ще се отрази зле

Британската икономика ще пострада от решението за напускане на EС въпреки признаците в икономическите данни, че отражението няма да е толкова сериозно, колкото предвиждат някои. Това заяви британският премиер Тереза Мей на път към Китай за участие в срещата на върха на Г-20, предаде Ройтерс. 

"Предстоят ни трудни времена, заяви Мей. Видяхме, че данните дават противоречиви сигнали за ситуацията в икономиката в настоящия момент. Смятам, че тя реагира по-добре, отколкото някои предсказваха след референдума, но аз ще бъда честна и няма да лъжа, че всичко върви добре".

Мей заминава за срещата на 20-те най-развити икономики в Китай заедно с шефа на Bank of England (Банк ъф Ингланд) Марк Карни и от министъра на финансите Филип Хамънд, който се обяви за фискален стимул за опазване на растежа.

Попитана за мнението й за нуждата от "фискален рестарт" - термин, използван от Хамънд по време на негова визита в Китай през юли, Мей каза, че правителственият отговор още не е твърдо определен. "Ще обмислим въпроса в зависимост от данните през есента", отвърна тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във