Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей плаши, че Брексит може да не се случи

Тъй като парламентът даде ясно да се разбере, че ще попречи на Великобритания да напусне без сделка, сега имаме категоричен избор: да напуснем ЕС без споразумение или изобщо да не напуснем. Това заяви британският премиер Тереза Мей снощи в последен, отчаян апел към законодателите да подкрепят сделката, съобщи в. "Обзървър".

Мей се опитва да постигне компромис с опозиционната Лейбъристка партия. Според нея колкото по-дълго траят споровете, толкова по-голям е рискът Обединеното кралство въобще да не напусне. "Това ще означава да допуснем Брекситът, за който гласуваха британците, да ни се изплъзне. Изключително важно е да изпълним това, за което гласуваха хората, а за да го направим, трябва да имаме сделка, добави тя.

Лидерът на Камарата на общините Андреа Ледсъм подчерта, че втори референдум за членството на Великобритания в ЕС би бил "крайно предателство", пише в днешния брой на в. "Сънди телеграф".

"Това ще изисква дълго отлагане, ще разпали разединяващите дебати, а и след като парламентът досега не успява да приложи резултатите от първия, нямаме причини да смятаме, че ще уважи и тези от втория референдум", отбеляза тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във