Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей обсъжда с министрите си излизането от ЕС

Британската министър-председателка Тереза Мей и министрите в нейното правителство ще разискват днес как Великобритания да напусне Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Преди политическата ваканция Май възложи на министрите си да направят предложения за уреждане на бъдещите отношения на Великобритания с ЕС след "развода".

"Преди лятото министър-председателката възложи на всички министри да предложат варианти в своите сфери на отговорност", каза говорителка на правителството. "В сряда нейният екип ще й докладва и правителството ще обсъди следващите стъпки в преговорите. Веднага щом вземе решение, министър-председателката ще очаква кабинетът да се произнесе по него", продължи говорителката.

Тереза Мей обяви, че няма да задейства член 50 от Лисабонския договор за излизане от ЕС преди края на годината, за да има време да се увери, че може да постигне най-добра сделка за Великобритания, продължи правителствената говорителка.

Мей ще поиска и мнението на парламента по въпроса, но не е длъжна да получи неговото одобрение за решението си, отбелязва Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във