Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей обеща още по-силна държавна подкрепа за британския бизнес

"Правителството вярва в капитализма и в бизнеса. Но на бизнеса са необходими реформи. Бизнесът трябва да се реформира, за да отговори на притеснението на хората, които не се възползват от капитализма". Това заяви британският премиер Тереза Мей в реч по време на конференцията на Конфедерацията на британските бизнес лидери. Тя допълни, че иска бизнесът да работи с нея, за да се покаже, че силите на капитализма предлагат най-добрата възможност за тези, които са останали маргинализирани. Трябва да изградим държава, която работи за всички, каза още британският премиер.

Мей уточни, че правителството трябва да засили активната си роля в подкрепа на бизнеса. А бизнесът трябвало да направи повече, за да разпространи ползите от държаната подкрепа в цялата страна.

"Правителството подходи правилно, като не се е впусна бързо в преговорите за Brexit. Осъзнавам, че Brexit създава несигурност и предизвикателства", подчерта Тереза Мей. Тя добави, че след напускането на Европейския съюз ще се гради партньорство със стари съюзници и нови партньори. Премиерът на Великобритания бе категорична, че ако правителството подходи по правилния начин в трудните преговори с ЕС, може да се сключи сделка, която е благоприятна както за Великобритания, така и за Европа.

Мей изтъкна, че иска подкрепата за бизнеса да бъде още по-ефективна."Целта ми не е просто Великобритания да има най-ниската ставка по корпоративния данък в Г-20, но и данъчна система, която е дълбоко про-иновативна", каза още британският министър-председател. Тя обяви, че ще се увеличат инвестициите в научните изследвания и развитието на технологиите през следващите години.

През уикенда вестник "Дейли Телеграф" написа, че Тереза Мей възнамерява да намали корпоративния данък в Обединеното кралство от 20 на 15 процента в опит да задържи чуждестранните компании и да привлече нови инвеститори след като Великобритания излезе от Европейския съюз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във