Банкеръ Daily

Свят

Тереза Мей изпрати подводниците срещу Сирия

Британският премиер Тереза Мей е наредила на подводниците да заемат позиция така, че да поставят Сирия в ракетен обсег като подготовка за възможни удари по сирийската армия. Те може да започнат най-рано довечера. Това съобщи вестник "Дейли телеграф", цитиран от Ройтерс.

Мей все още не е решила окончателно дали Великобритания ще се включи в удари на САЩ и Франция в отговор на предполагаемата химическа атака, но иска да може да действа бързо, посочва вестникът. Цитирани от изданието източници заявяват, че Обединеното кралство "прави всичко възможно" да може да изстреля от подводници крилати ракети "Томахок" по военни цели в Сирия.

Очаква се днес Мей да поиска от министрите от кабинета си да одобрят участие на Обединеното кралство във военни действия срещу сирийската инфраструктура за химически оръжия, съобщи телевизионният канал "Скай нюз", цитиран от Ройтерс. Великобритания се готви да участва в действия под егидата на Франция и САЩ, посочи телевизията.

Преди това Би Би Си съобщи, че Мей няма да иска подкрепа от парламента за включване във военни действия, защото тя самата е за това да се предприемат действия скоро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във