Банкеръ Daily

Свят

Тежко болен ли е Ким Чен Ун?

Южнокорейски и китайски източници изразиха днес съмнения относно съобщенията, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун е много тежко болен, след като медии писаха, че той е претърпял сърдечносъдова процедура в болница и животът му е в "сериозна опасност", предаде Ройтерс.

"Дейли Ен Кей" (Daily NK), базиран в Сеул специализиран сайт, съобщи късно снощи, като се позова на неназован източник в Северна Корея, че 36-годишният Ким се възстановява след претърпяна процедура на 12 април.

Телевизия Си Ен Ен цитира американски представител, запознат отблизо с въпроса, че Вашингтон следи разузнавателни данни, че животът на Ким е в сериозна опасност след хирургическа интервенция.

Два южнокорейски правителствени източника обаче отхвърлиха съобщението на Си Ен Ен, без да уточнят за каква операция става дума. От южнокорейското президентство обявиха, че няма необичайни сигнали от затворената Северна Корея.

Представител на комисията за връзки с чужбина на Китайската комунистическа партия, която се занимава със Северна Корея, каза за Ройтерс, че не вярва Ким да е много тежко болен.

Според "Дейли Ен Кей" севернокорейският лидер е бил приет в болница на 12 април, само часове преди извършването на сърдечносъдовата процедура, тъй като здравето му се влошавало от август насам заради прекалено тютюнопушене, наднормено тегло и преумора.

Сайтът твърди, че в момента Ким се възстановява във вила в курорт на източното крайбрежие на Северна Корея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във