Банкеръ Daily

Свят

Тежки боеве се водят северозападно от Киев

Сн. УНИАН

Украинските войски съобщиха, че се бият с руски бронирани части тази сутрин на две места - Димер и Иванков, съответно на 45 и 80 км северозападно от столицата Киев, предаде Франс прес.

"Въздушно-десантните войски на въоръжените сили на Украйна водят боеве около населените места Димер и Иванков, където са пристигнали голям брой вражески танкове", съобщи армията на страницата си във Фейсбук.

Украинските сили съобщават, че са спрели настъплението на "превъзхождащите вражески сили" на река Тетерив, предаде ДПА. Мостът през реката е разрушен, се допълва в съобщението. Руските сили са извършили въздушни удари срещу редица украински градове.

Репортер на ДПА съобщи, че в Киев отново е отекнал вой на сирени. Градските власти призоваха всички граждани да потърсят сигурни убежища. Много хора се крият в метрото на столицата - град с 2,8 милиона жители.

Според съобщения на медиите руските сили са атакували летище в западния град Ровно. Съобщава се за сражения и в Суми на североизток, близо до границата с Русия. Тези съобщения не могат да бъдат потвърдени от независим източник, отбелязва ДПА.

Facebook logo
Бъдете с нас и във