Банкеръ Daily

Свят

СЗО предупреди за рекордно увеличение на заразени с коронавирус

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че през последните 24 часа са регистрирани 307 930 нови случая на коронавирус по света, което е рекордно увеличение на случаите за едно денонощие. Най-голямо увеличение е отчетено в Индия, САЩ и Бразилия, съобщава Ройтерс.

Предишният рекорд беше 306 857 нови заразявания на 6 септември. На 17 април СЗО съобщи за рекордните 12 430 смъртни случая. Смъртните случаи от вируса по света са нараснали с 5537 и са достигнали общо 917 417. Индия е регистрирала 94 372 нови заразявания, следвана от САЩ с 45 523 и Бразилия с 43 718. САЩ и Бразилия са съобщили за по над 1000 починали от Ковид-19 през последното денонощие, а Бразилия - за 874.

Първата партида от руската ваксина „Спутник V" бе пусната в обращение преди седмица. Тя е „преминала необходимите лабораторни изпитания за качество“ и в най-близко време ще бъде доставена и в руските региони.

Бе съобщено, че от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Н. Ф. Гамалея“, където е разработена ваксината, очакват да получат разрешение за пускането в обращение на първата партида от препарата, след което ще може да започне масовото ваксиниране на хората от рисковите групи. Междувременно директорът на института Александър Гинцбург потвърди пред агенция „Интерфакс“, че ваксината вече е постъпила в клиниките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във