Банкеръ Daily

Свят

СЗО предупреди да не се разчита на "колективен имунитет" и да се чака ваксината

Все повече страни в Европа и света разхлабват ограничителните мерки срещу разпространението на новия коронавирус. Световната здравна организация обаче предупреди, че не може да се разчита на т.нар. „колективен имунитет“ докато не бъде разработена ваксина.

СЗО обяви, че получава положителни данни от 4-5 медикамента, използвани за лечение на коронавируса. Има лекарства, които значително скъсяват продължителността на заболяването и силата му, подчерта доктор Маргарет Харис. Все още обаче няма медикамент, който да унищожава вируса, подчерта тя, цитирана от БНР.

От организацията съобщиха също, че има седем или осем водещи кандидати за ваксина и работата по създаването й е ускорена.

Испания регистрира най-ниския брой новозаразени от два месеца насам - 594 за едно денонощие. Като част от мерките за ограничаване разпространението на заразата от 15 май властите въвеждат и задължителна двуседмична карантина за всички, които пристигат в страната - и чужденци и испански граждани.

Южнокорейските власти обявиха, че използват данни от мобилни телефони, за да проследят хората, посещавали нощните клубове в Сеул, където бяха открити огнища на ковид-19.

Общо 27 нови случая бяха регистрирани днес в Южна Корея, като общият брой на регистрираните заразени е близо 11 хиляди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във