Банкеръ Daily

Свят

Светът трябва да инвестира поне 100 млрд. долара в борбата с коронавируса

Държавите по света трябва да похарчат поне 100 млрд. долара за нови мерки за справяне с пандемията от коронавирус, категоричен е генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Ройтерс.

Според данни от организацията към момента по света са заразени над 20.69 млн. човека, като близо 750 хил. са починалите вследствие на заразяването с коронавирус. 

В началото на август от Световната здравна организация предупредиха, че пандемията е криза на века, а последиците от нея ще се усетят още по-осезателно през следващите десетилетия.

Междувременно бе съобщено за първи пробив в изработването на ваксина срещу коронавируса. Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия е първата държава в света, която е успяла да разработи и регистрира такава. 

Реакциите на експертите по света на разнопосочни по отношение тази новина предвид и малкото информация, която има по въпроса. 

В световен мащаб над 170 проекта търсят ваксина за коронавируса, а няколко изследователски екипа са публикували обещаващи междинни резултати. Въпреки това експертите обикновено не очакват ваксина, която да може да се продава преди началото на следващата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във