Банкеръ Daily

Свят

Съветник на Путин: Новата власт в Украйна ще засели Донбас с евреи

Сергей Глазев и Владимир Путин

Новите власти в Украйна вероятно ще се опитат да заселят Донбас с евреи. Сегашните жители на Обетованата земя ще заменят руснаците, от които ще бъде изчистен югоизточният региен на страната. Такава версия лансира Сергей Глазев, съветник на руския президент Владимир Путин.

В своя авторски блог във вестник "Завтра" той изказва мнение, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп е заложила на победителя в украинските президентски избори Володимир Зеленски. Според Глазев това е свързано с "общата пристрастност на Белия дом към крайнодесните сили в Израел". Според съветника пристан в Югоизточна Украйна могат да получан онези жители на Близкия изток, които са уморени от перманентната война там.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл няма нищо общо с мнението, която Сергей Глазев споделя в своя блог. Това е частно мнение, каза прессекретарът на Путин, цитиран от ТАСС.

"Путин няма нищо общо с тази позиция, това е изцяло лично, може би некоректно мнение на съветника Глазев", каза той. В същото време представителят на Кремъл подчерта, че не е запознат с контекста, в който е било допуснато това изявление. "Затова нямам възможност да го коментирам по никакъв начин", добави Песков.

Прессекретарът на Путин отбеляза още, че мнението на Глазев, че новите украински власти могат да заселят евреи в Донбас, не се разглежда в Кремъл. "Не, тази тема изобщо не се обсъжда", каза той, "все пак блогът е може би нещо лично. Аз за ​​съжаление не съм запознат с блогърската компонента на съветника Глазьев, така че нямам и възможност да преценя. Във всеки случай това е лична гледна точка и това по никакъв начин не се обсъжда в Кремъл.

Facebook logo
Бъдете с нас и във