Банкеръ Daily

Свят

Сътрудник на Навални към ЕС: Преследвайте парите на Путин

Леонид Волков

Сътрудник на Алексей Навални призова ЕС да отвърне на присъдата - затвор, на руския опозиционер, като "преследва парите" на руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес.

Леонид Волков, който живее в Литва, е организирал президентската кампания на Навални през 2018 г.

Алексей Навални многократно е обвинявал президента Путин в лично обогатяване за сметка на руските данъкоплатци. Той заяви, че дворец на стойност 1 милиард британски лири е построен за Путин от олигарсите по Черноморието, пише "Дейли мейл".

Волков заяви във видеоразговор, че очаква затварянето на руския опозиционер да увеличи популярността му и критиките към Кремъл.

Хвърлянето на Навални в затвора беше "част от стратегията ни", каза сътрудникът на руския опозиционер. Той е във връзка с европейски правителства и институции за евентуални нови санкции срещу Русия.

"Аз съм, така да се каже, външният министър на Навални. Стратегията трябва да е да се преследват парите. Има много пари на Путин в Европа", каза Волков.

Ответните действия "трябва да се съсредоточат върху тези пари. Преследването на тези пари, конфискуването на активите на най-близките приятели на Путин, съюзниците, олигарсите на Путин", каза той.

Волков заяви, че ръководи около 180 души в 40 офиса на опозиционното движение на Навални в Русия и че продължава подготовката за парламентарните избори през септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във