Банкеръ Daily

Свят

Състоянието на Макрон се подобрява

Здравословното състояние на президента на Франция Еманюел Макрон, който на 17 декември даде положителна проба за COVID-19, се подобрява, съобщиха днес от кабинета му, предаде Ройтерс.

Макрон се самоизолира във Версай, а телевизия Бе Еф Ем тази седмица излъчи кадри от правителствено заседание, което той ръководи чрез видеоконферентна връзка.

Президентът обяви, че макар да не работи толкова бързо, колкото обикновено, ще продължи да се занимава с най-важните въпроси, сред които са отговорът на Франция на пандемията от COVID-19 и Брексит.

По време на правителственото заседание в понеделник Еманюел Макрон подчерта, че неговата страна трябва да "удвои" бдителността си по отношение на коронавируса, имайки предвид появата на новия щам на Covid-19 в Обединеното кралство.

"Трябва да бъдем изключително бдителни“, каза тогава Макрон, твърдейки, че правителството е в процес на изграждане на най-подходящия отговор на "проблемната мутация".

Вторият тест за коронавирус на френския премиер Жан Кастекс е отрицателен и той прекрати седемдневната си самоизолация, съобщи администрацията му. Кастекс се изолира заради положителния тест на президента, но продължи да работи активно по текущи въпроси.

В момента в самоизолация са няколко министри, които са били в контакт с Макрон, както и секретарят на Елисейския дворец Алексис Колер и председателят на долната камара на парламента Ришар Феран.

Facebook logo
Бъдете с нас и във