Банкеръ Daily

Свят

Сърбия върна отменени ограничения заради коронавируса

Сърбия върна някои от отменените преди рестрикции, за да спре разпространението на коронавируса, след като 102 нови случая бяха потвърдени във вторник, предаде Хина. 

От днес в страната е задължително в обществения транспорт да се носят маски и на хора без маски няма да бъде позволявано да се качват на обществени превозни средства, заяви правителството. На гражданите се препоръчва да носят маски за лице в закрити помещения, особено в пощи, банки, обществени институции, магазини. Националният кризисен екип препоръча също забрана на посещенията в болници.

През последните 24 часа в Сърбия са регистрирани 143 случая на заразени с коронавирус при рекордния брой 7784 теста за едно денонощие, предаде Танюг.

Позитивните тестове са 1,69 процента.

Вчера за пръв път от дълго време в страната бе регистриран трицифрен брой новозаразени /102/, а преди това броят им варираше от 90 до 100.

От началото на епидемията в страната са направени 359 069 теста, а общият брой на заразените е 13 235.

През последните 24 часа няма починали пациенти с Ковид-19, а общият брой на смъртните случаи е 263.

Активните случаи са 861, в момента 21 пациенти са на респиратор.

В Черна гора за последните 24 часа са регистрирани нови пет случая на коронавирус от 69 тествания, съобщи Танюг. 

Новозаразените са от Рожае /трима/ и по един от Беране и Подгорица. В момента в Черна гора 59 души са заразени с коронавирус.

На 25 май черногорският премиер Душко Маркович обяви Черна гора за първата държава свободна от коронавирус, но в страната отново се появиха случаи на заразени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във