Банкеръ Daily

Свят

Сърбия ще помага на музикантите с по две минимални заплати

Опашка пред ваксинационен център в Белград

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи пред сръбската национална телевизия, че ситуацията с новозаразените в Белград се подобрява през последните два дни благодарение на ваксинацията, докато ситуацията в централна Сърбия е драматична и обяви помощ за безработните и музикантите, съобщава белградският вестник "Данас".

Вучич каза, че музикантите, които са около 3000 в различни организации, ще получат помощ. Дали това ще бъдат две минимални заплати, вярвам, че правителството ще вземе това решение. Пенсионерите ще получат през май и ноември по 30 евро, като и всички останали пълнолетни граждани. През септември допълнително всички пенсионери ще получат 50 евро. Това са 110 евро за пенсионерите, обявил Вучич. Според неговите думи от април ще започне изплащане на 1 минимална заплата за 1 550 000 работници в частния сектор, малките, средните и големите предприятия.

Ще имаме и допълнителна помощ за хотелиерите - 350 евро на стая или 150 евро на легло. Няма да бъдат вдигани данъците, парите ще дойдат от растежа, обявил президентът на Сърбия, цитиран от вестник "Данас".

Вестник "Вечерне новости" цитира думите на Вучич, че от 1 април в Сърбия започва голяма ваксинационна кампания. Вучич обявил, че ще пристигне руската ваксина, чрез системата Ковакс в края на март ще пристигне ваксината на АстраЗенека, а на 1 и 2 април ще пристигнат нови 1 милион китайски ваксини. Ще имаме 1 300 000 ваксини, заявил сръбският президент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във