Банкеръ Daily

Свят

Сърбия пуска магистралата до България наесен

Зорана Михайлович

Надявам се движението по източното разклонение на Коридор 10 до границата с България да бъде изцяло пуснато наесен, заяви сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович, която се срещна днес с участниците в проекта за изграждане на разклонението, предаде Танюг. 

На срещата, на която присъстваха представители на инвеститора "Коридори Сърбия", изпълнителите на проекта, сред които гръцката фирма "Актор", на подизпълнителите, проектантите и други участници в проекта, бе обсъдена динамиката на работите по приключване на строителството.

"След като бе напълно завършено южното разклонение до Северна Македония, нашата цел е колкото може по-скоро да завършим напълно и източното разклонение до границата с България. Знаем колко проблеми имаше в миналото, но сега сме на самия край на проекта и трябва всички заедно да направим всичко възможно цялата автомагистрала Е-80 да бъде пусната за движение", каза Михайлович.

На срещата бе констатирано, че е изпълнителят трябва да увеличи присъствието на работници и техника на недовършения участък от пътя.

Михайлович съобщи още, че се работи по проекти за електрификация на железопътната линия Ниш-Димитровград и че работите по тези проекти ще започнат през последното тримесечие на годината. Тя каза, че Сърбия е подписала миналата година договор за 263 милиона евро за електрификация на линията и строителство на обиколна линия около Ниш.

Михайлович уточни, че Сърбия е получила пари за тези проекти от фондовете на ЕС и че работите по тях вероятно ще продължат три години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във