Банкеръ Daily

Свят

Сърбия очаква 1 млн. ваксини до началото на март

Около един милион дози ваксина (срещу COVID-19) ще пристигнат в Сърбия до началото на март, обяви президентът на страната Александър Вучич, предаде ТАСС.

Сутринта имах много важни телефонни разговори с нашите приятели по целия свят, за да се опитам да осигуря колкото е възможно повече ваксини за нашите граждани. До началото на март, след един месец, ние ще получим още милион ваксини, получих твърдо обещание, каза Вучич. 

Новите пратки ще пристигнат в Сърбия на няколко етапа. Президентът не уточни от кои страни ще дойдат препаратите, но според сръбски медии става дума за Китай.

На 16 януари в Сърбия пристигна първата пратка китайски ваксини на "Синофарм" в обем един милион дози. На 18 януари Агенцията по лекарства и медицински продукти на Сърбия издаде разрешение за използване на първите 100 000 дози китайска ваксина.

На 24 декември в Сърбия започна кампанията по ваксинация с препарата на американската компания "Пфайзер". На 31 декември Агенцията по лекарства издаде разрешение за използване на руската ваксина "Спутник V", а на 6 януари в страната започна ваксинация и с руския препарат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във