Банкеръ Daily

Свят

Съпругата на бившия шеф на Nissan помоли Тръмп за помощ

Бившият председател на Nissan Motor Карлос Гон и съпругата му Карол Гон. Снимка: Ройтерс

Съпругата на бившия председател на Nissan Motor Карлос Гон призова президента на САЩ Доналд Тръмп да обсъди случая на съпруга й с японския премиер по време на срещата на световните лидери, която е предвидена да се проведе в края на този месец.

"Бих искала президентът Тръмп да разговаря с министър-председателя Шиндзо Абе за условията за справедлив съдебен процес и да ме остави да разговарям с моя съпруг, а също и да поддържам тази презумпция за невинност, докато се докаже, че е виновен, "заяви съпругата на Карлос, Карол Гон, цитирана от Би Би Си.

Гон, който има френско, ливанско и бразилско гражданство, е изправен пред обвинения за финансови нарушения. Бившият шеф на Nissan отказва да признае вина за финансови престъпления и твърди, че е жертва на държавен преврат, обвинявайки бившите си колеги в заговор, за да го изгонят от председателското място в компанията Nissan.

Карол Гон заяви, че не е разговаряла със съпруга си, тъй като той е бил повторно арестуван на 4 април, преди да бъде освободен под гаранция три седмици по-късно. "Казаха му, че едно от условията на гаранцията, т.е. ограниченията, е че не му е позволено да говори с мен, което намирам за нечовешко. Всичко това можеше да бъде разгледано вътрешно в компанията. Това не трябваше да стига толкова далеч и на всичкото отгоре съпругът ми е невинен и времето ще докаже истината," отбеляза Карол.

Шефът на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон беше задържан на 19 ноември. Японската полиция заподозря 64-годишния мениджър за укриване на данъци. Според обвиненията, той умишлено е изопачавал информацията за размера на собствените си доходи. Следователите започнаха разследване на мениджъра след информации на анонимен източник от самия автомобилен концерн. Карлос Гон бе уволнен като председател на борда на директорите на Nissan Motor Co. на 22 ноември. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във