Банкеръ Daily

Свят

Съдията по делото срещу Уайнстийн предупреди, че то не е референдум #Аз също

Харви Уайнстийн

Съдията по делото срещу Харви Уайнстийн за изнасилване предупреди потенциалните съдебни заседатели, че то не е референдум за движението #Аз също, съобщи Ройтерс.

Съдия Джеймс Бърк говори пред потенциалните съдебни заседатели за делото срещу кинопродуцента Харви Уайнстийн. "Трябва да решите този случай въз основа на доказателствата", добави съдия Бърк.

Харви Уайнстийн, който е на 67 години, бе сред най-могъщите продуценти в Холивуд. Той е обвинен, че е изнасилил две жени, но отрича вина. Процесът срещу него в съд в Ню Йорк започна в началото на януари, като сега се извършва подбор на съдебни заседатели.

Прокуратурата, адвокатите на Уайнстийн и съдията трябва да подберат дванадесет съдебни заседатели и шестима резервни заседатели, преди делото да започне по същество на 22 януари. Първите заседатели - четирима мъже и три жени, бяха подбрани в четвъртък измежду над сто потенциални кандидати.

Обвиненията срещу бившия филмов магнат породиха движението #Аз също, в рамките на което жени от цял свят заговориха открито за сексуални посегателства срещу тях от страна на влиятелни мъже в сферата на развлекателната индустрия, бизнеса и политиката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във