Банкеръ Daily

Свят

Строежът на метро в Пекин бе възобновен

Пекин поднови работа по всички проекти за изграждане на метро и жп линии, които бяха спрени временно заради епидемията от новия коронавирус.

Джоу Гуанхуей, директор на отдела по безопасност и качество към Пекинското управление за големите строителни проекти каза, че столицата има планирани 21 железопътни обекта с инвестиции от 34 милиарда юана (4,8 млрд. долара) във фиксирани активи тази година, включително 16 метро линии (участъка) с обща дължина от 304,6 км и пет ключови железопътни проекта с дължина от 132,1 км., съобщава Радио Китай.

На мястото на строежа на линия 19 от метрото в центъра на Пекин, ръководителят по инженерната част на проекта Коу Динтао каза, че преди подновяването на строителните дейности са направени тестове за коронавирус на 1500 работници.

В същото време  в Ухан отпаднаха ограниченията за напускане на града. За осигуряването на безопасността на пътниците, Ухан публикува нов план за възстановяване на обществения транспорт. Подновено бе движението на такситата и възобновени онлайн таксиметровите услуги. Всички таксита в града се дезинфекцират, шофьорите задължително носят маски, а пътниците трябва да сканират „зелен код" за проверка преди да се качат в автомобилите.

Освен това беше възстановено движението на трамваите, фериботите, метрото, междуградските и градски автобуси. Автобусите между провинциите за момента остават спрени. Припомняме, че на 25 март в града бяха отворени отново 117 автобусни линии, а на 28 март 6 метро линии. За осигуряването на безопасността на пътниците, освен сканирането на „зеления код", в обществения транспорт носенето на маска е задължително, както и проверката на температурата на пътниците и редовното дезинфекциране на съоръженията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във