Банкеръ Daily

Свят

Страните от Г-7 ще симулират трансгранични кибератаки

Първата по рода си мащабна трансгранична атака срещу кибернетичната сигурност на финансовия сектор ще направят водещите западни индустриални сили през следващия месец, информира Ройтерс, позовавайки се на френските власти. Става въпрос за учение, организирано от Френската централна банка като част от председателството на Париж на Г-7. Сценария на симулацията ще се основава на технически компонент, който е широко използван във финансовия сектор и ще бъде заразен със зловреден софтуер.

"Кибернетичните заплахи са доказателство, че се нуждаем от повече многостранност и по-голямо сътрудничество между нашите страни", коментира френският финансов министър Бруно Льо Мер.

Тридневното учение има за цел да демонстрира трансграничните последици от подобна атака и ще включва 24 финансови власти от седемте държави, включително централни банки, пазарни органи и финансови министерства. Представители на частния сектор във Франция, Италия, Германия и Япония също ще вземат участие. То ще бъде първото по рода си отвъд границите на ниво Г-7, подчертаха представители на Париж по време на конференция по киберсигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във