Банкеръ Daily

Свят

Стачка затваря лондонското метро

Заради обявени стачки Лондон ще остане без метро за повече от 24 часа, съобщава британската Sky News. Стачката на хилядите работници от 18:30 часа съвпада с обявеното 48-часово спиране на работа от First Great Western, което ще се отрази на влаковете от и до Лондон Падингтън. По информация от местни медии почти 20 хил. работници ще прекратят работа, а в четвъртък ще бъдат спрени всички 11 линии.

Влаковете на метрото ще започнат да спират от 17:00 часа, услуги няма да се извършват в четвъртък и може да има нарушения и в петък сутринта. Очаква се метрото да е изключително натоварено точно днес между 16:00 и 18:00 часа, когато хората се опитват да се приберат по домовете си преди началото на стачката. По тази причина има отправени съвети към пътниците да осъществят пътуванията си по възможност по-рано и да приключат в 18:00 часа. Друго предупреждение на местната управа гласи, че градският транспорт и пътищата може да бъдат много по-натоварени, отколкото обикновено и затова е препоръчително пътниците да предвидят повече време.

За улеснение на гражданите по време на стачката ще бъдат пуснати допълнителни автобуси и речни услуги. Освен това работите по пътищата, където е възможно, също ще бъдат спрени.

Шефът на лондонското метро призова лидерите на профсъюзите да отменят 24-часовата стачка, цитиран от Sky News. По негови думи, стачката, която трябва да започне по-късно днес, ще доведе до голямо смущение. "Компанията е направи предложение за изключително справедливо заплащане при въвеждането на услуги на метрото през цялата нощ, което да влезе в сила от септември", казва още изпълнителният директор Майк Браун.

Facebook logo
Бъдете с нас и във