Банкеръ Daily

Свят

Стачка отмени стотици полети на Alitalia

Най-малко 500 полета на италианската авиокомпания Alitalia са отменени и много други са забавени в резултат на 24-часова стачка на италиански работници в авиацията, съобщава Independent. Засегнати са както вътрешни, така и международни полети.

"Alitalia е предприела специални мерки за смекчаване на неудобствата на клиентите, като експлоатира по-големи въздухоплавателни средства по вътрешни и международни маршрути, за да поднови превоза на засегнатите пътници“, съобщават от италианската авиокомпания. Според Alitalia 60% от засегнатите пътници ще могат да летят с други полети днес.

Говорител на авиокомпанията заяви: „Ние наблюдаваме ситуацията и насърчаваме всички клиенти да предоставят данни за контакт в своите резервации, така че да можем да ги актуализираме с най-новата информация относно техните полети.“ Дадени са и указания за пътниците, които анулират билетите си.

Стачните действия са последният удар за пътниците, а също и сериозен финансов удар за авиокомпаниите, губещи приходи от отменени полети.

Facebook logo
Бъдете с нас и във