Банкеръ Daily

Досиетата Пандора:

Сръбски министър отрече да има 24 апартамента в България

Синиша Мали (ТАНЮГ)

Сръбският министър на финансите Синиша Мали отхвърли твърденията, че има 24 апартамента в България, и заяви, че не е лидерът на опозиционната Партия за свобода и справедливост Драган Джилас, който има десетки милиони евро в офшорни сметки, нито е Гойко Джилас, брат на Драган, с 35 апартамента, предаде Танюг.

"Помолил бих всички, които се занимават с тази тема, да престанат да лъжат, защото това, което правят, няма никакъв смисъл. Така могат да кажат, че имам 240 или 2400 апартамента. Няма никаква разлика. Имам един апартамент, който съм декларирал, и ходя там с децата през лятото", каза Мали.

Така министърът отговори на журналистически въпрос на пресконференция в сръбския парламент, на която мотивира закони от сферата на финансите.

Името на Мали се появи в "Документите Пандора" и бяха публикувани от журналистите от сръбската мрежа за разследваща журналистика КРИК. Според тях документите доказват, че Синиша Мали е бил собственик на 24 луксозни апартамента на българското крайбрежие, от които е декларирал само един, и е бил собственик на две офшорни компании на британските Вирджински острови.

Facebook logo
Бъдете с нас и във