Банкеръ Daily

Свят

Срещата на върха на лидерите на Г-20 ще е онлайн

Саудитска Арабия, ротационният председател на групата на двадесетте, излезе с декларация на 28 септември, в която се посочва, че тазгодишната среща на върха на Г-20 ще се проведе чрез видео връзка от 21 до 22 ноември.

Крал Салман ще води онлайн срещата на върха, която ще се проведе на базата на резултатите от Специалната среща на групата за справяне с пандемията от новия коронавирус през март и повече от 100 срещи на министерско ниво и работни групи. Фокус на срещата на върха ще бъдат теми като опазване на живота и здравето на хората и възстановяване на икономическия растеж.

С едногодишното си председателство на групата Г-20 Саудитска Арабия искаше да се съсредоточи върху въпроси като правата и равноправието на жените и опазването на климата. Първата редовна среща на върха на групата на Г-20 в арабския свят трябваше да се състои в Рияд.

Групата държави обединява две трети от световното население, 85 процента от глобалната икономическа продукция и 75 процента от световната търговия. Сред неговите членове са Европейският съюз, САЩ, Китай и Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във