Банкеръ Daily

Свят

Сред празненство в Лондон президентът на Армения е с коронавирус

Армен Саркисян

Арменският президент Армен Саркисян, който прекарва новогодишните празници в Лондон със семейството си, се е разболял от коронавирус. Това съобщиха във вторник пред местния вестник Храпарак  от кабинета на държавния глава. 

"Президентът Армен Саркисян отпразнува Нова година в Лондон със семейството и внуците си. На 3 януари Саркисян успешно претърпя операция на крака си в британската столица. Президентът обаче разви и симптоми на новия щам на  коронавируса. Тестът, който премина, даде положителен резултат. Президентът Саркисян е в самоизолация и временно ще продължи дейността си дистанционно ", се казва в изявлението. 

Армен Саркисян, преди да бъде избран за президент на републиката през 2018 г., беше посланик на Армения в Обединеното кралство. Част от семейството му все още живее там.

Броят на хората, заразени с коронавирус в Армения, се е увеличил с 324 през последния ден и е достигнал 160 544. През последните 24 часа в болници са починали 14 пациенти с коронавирус, а броят на смъртните случаи от началото на пандемията е достигнал 2 788. От началото на пандемията инфекцията е открита при около 5,5% жители, чието население е 2,9 милиона души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във