Банкеръ Daily

Свят

Според Вашингтон в Русия се укриват най-много хакери

Русия е начело на списъка със страни, на чиято територия, според американската страна, се укриват киберпрестъпници. Но във Вашингтон не смятат, че руските власти стоят зад техните атаки в САЩ. Това е казал заместник помощника на генералния прокурор на САЩ Ричард Даунинг на изслушванията в юридическата комисия в Сената на американския Конгрес.

"Разбира се, Русия оглавява този списък", категоричен е той, говорейки за "страните, които укриват" на своята територия киберпрестъпници.

Сенаторът Линдзи Греъм (републиканец от щата Южна Каролина) е предложил на Даунинг да прегледа списъка със страни, които "помагат и съдействат на атаките с използването на вируси или други киберпрестъпления", като изказва предположението, че Русия също така стои на първо място и в този списък. "Да помагаш и да насърчаваш - тези термини имат ясно юридическо определение, и аз не бих казал, че правителството на Русия стои зад тези атаки", е отговорил заместник помощника на генералния прокурор. По негово мнение, Москва по-скоро "не прави това, което би могла да направи", за да предотврати такива кибератаки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във