Банкеръ Daily

Свят

Словашки министър подаде оставка след пиянски скандал

Ласло Шолимош

Словашкият министър на околната среда Ласло Шолимош подаде оставка, след като той и брат му били замесени в сряда вечерта в пиянска свада в китайски ресторант в Братислава, предаде ДПА, като са позова на полицията и местни медии.

Шолимош бил задържан по обвинение, че е нападнал персонала на ресторанта и нанесъл материални щети. Според полицията на един от нападнатите после била оказана медицинска помощ. 

В полицейския доклад не се посочва името на задържания, но новинарският сайт Pluska.sk твърди, че извършителят е Ласло Шолимош, член на партията на унгарското малцинство "Мост-Хид".

Очевидци разказали пред медии, че въпросният, видимо пиян мъж крещял на полицаите при задържането си: "Аз съм министър на околната среда." Той казвал още, че майка му е на смъртно легло.

Премиерът Петер Пелегрини повика днес Шолимош и поиска от него да се извини публично. След срещата министърът на околната среда обяви, че се оттегля от поста си, като отказа да отговаря на репортерски въпроси.

Словашки медии, позоваващи се на очевидци, пишат, че скандалът започнал по банален повод. Министърът искал да ползва тоалетната в ресторанта, но не му било позволено, защото не бил клиент. Започнал спор, прераснал в крясъци, отправяне на расистки обиди, ръкопашен бой и чупене на врати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във