Банкеръ Daily

Свят

Сирийският президент иска да разшири бизнес отношенията на страната си с Русия

Сирийският президент Башар Асад каза днес, че иска да разшири бизнес отношенията на страната си с Русия с надеждата, че това ще помогне на Дамаск да се справи с новите американски санкции срещу Сирия, които може да подкопаят военните успехи, постигнати с помощта на Москва, предаде Ройтерс. Асад разговаря в Дамаск с вицепремиера на Русия Юрий Борисов и с външния министър Сергей Лавров.
Вицепремиерът Юрий Борисов заяви пред репортери, че двете страни работят по възстановяването на около 40 обекта, включително в енергийната инфраструктура в Сирия.

Лавров каза, че на срещата с Асад и двете страни са отбелязали, че ситуацията в Сирия сега е сравнително спокойна и е необходимо да се работи за стабилизиране на тази тенденция. Сегашната ситуация по думите му се дължи на факта, че Сирия, включително с подкрепата на Русия, е устояла в борбата срещу международния тероризъм и силите, които са се борили за унищожаване на сирийската държавност. Руският първи дипломат изрази увереност, че и останалите терористични гнезда на територията на Сирия ще бъдат напълно унищожени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във