Банкеръ Daily

Свят

Сирийската армия: Който не напусне Алепо, го чака неизбежна участ

Сирийската армия предупреди, че всеки, който остане в Източен Алепо и не се възползва от предложението да го напусне доброволно, го очаква "неизбежна участ", предаде Ройтерс.

В издаденото късно снощи предупреждение се казва, че армията е прекъснала снабдителните линии на бунтовниците в северната част на града и че разполага с точна информация за разположението на техните стрелкови позиции и оръжейни складове там. Всички опозиционни бойци са призовани да сложат оръжие и да напуснат града.

По-рано вчера сирийското военно командване обяви, че намалява въздушните си удари и обстрела на Източен Алепо, намиращ се в ръцете на бунтовниците, с цел да бъде облекчена тежката хуманитарна ситуация там и да могат хората да се преместят към по-безопасни зони, ако пожелаят.

Сирийската армия, подкрепяна от шиитски милиции от Иран и Ливан, както и от руската военна авиация, започна офанзива срещу Източен Алепо на 19 септември след провала на едноседмичното примирие. Офанзивата започна с една от най-интензивните бомбардировки в сирийската война досега.

Facebook logo
Бъдете с нас и във