Банкеръ Daily

Свят

Синът на Асад в Бразилия: Не разбирате, баща ми не е диктатор

Хафез Асад-младши

Синът на сирийския президент Башар Асад заяви, че хората, които наричат баща му диктатор, не разбират действителността в страната му и че населението се е обединило с него в борбата срещу "нашествениците", съобщи бразилският в. "Глобо", цитиран от АП.

15-годишният Хафез Асад е в състава на сирийската делегация на Международната математическа олимпиада в Рио де Жанейро.

Хафез Асад, кръстен на дядо си, не изтъкваше присъствието си, докато не бе интервюиран от репортер на "Глобо", който го попита какво мисли за хората, които наричат баща му диктатор.

"Знам какъв човек е баща ми. Като президент, хората говорят много неща за него. Мнозина са слепи. Но това, което казват, не е реалността", отговори Хафез Асад. "Аз живея в моята страна и виждам ужаса, който става там. Населението и правителството са обединени в борбата срещу нашествениците, които превземат страната", добави синът на сирийския президент.

През последните години Бразилия е приела повече сирийски бежанци - над 2300 - отколкото която и да е друга страна на американския континент. Там живее голяма сирийска диаспора, датираща от миграцията в началото на 20-и век, отбелязва агенцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във