Банкеръ Daily

Свят

Син на Нетаняху със скандално изказване пред стриптийз бар

Бенямин и Яир Нетаняху

Един от синовете на Бенямин Нетаняху отново изигра лоша шега на баща си с потенциално неудобно изказване за бизнес връзките на израелския премиер, предаде Франс прес.

Втори канал на израелската телевизия излъчи снощи записан тайно разговор, воден според нея през 2015 г. от Яир Нетаняху и негов приятел, син на Коби Маймон, един от най-богатите хора в Израел, на излизане от стриптийз бар.

Яир Нетаняху и Нир Маймон, вероятно пийнали, разговарят в кола, където се намират още един младеж, Роман Абрамов, израелски сътрудник на австралийския милиардер Джеймс Пакър, шофьорът и един бодигард, уточни телевизията. Произходът на аудиозаписа е неизвестен, но никой, дори Яир Нетаняху, не оспори автентичността му.

Яир Нетаняху говори цинично за стриптийзьорки и проститутки. "Баща ми даде на твоя да спечели 20 милиарда долара, защо не ми дадеш тогава 400 шекела (115 долара - бел.ред)", казва Яир Нетаняху на Нир Маймон.

Яир Нетаняху явно намеква за едно мащабно споразумение за разработка на газови находища, открити в Средиземно море край Израел. Бащата на Нир Маймон е сред най-видните акционери в "Израмко", една от компаниите участнички в проекта, посочва АФП.

Думите на Яир Нетаняху бяха разпространени в момент, когато баща му е обвиняван по повод връзките си с известни богаташи. Едно от разследванията се дължи на подозрения, че израелският премиер е получавал незаконно подаръци от такива хора, включително от австралиеца Джеймс Пакър и от холивудския продуцент Арнън Милчан.

Двайсет и шестгодишният Яир Нетаняху поднесе извинения с думите, че "не е бивало да говори под влияние на алкохола". А изказването му за газовата сделка "е шега, всеки, надарен с малко от малко здрав разум, го схваща веднага", заяви той в комюнике, разпространено от медиите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във