Банкеръ Daily

Свят

Силите на Дамаск откриха лаборатория за химическо оръжие в Източна Гута

Правителствените сили на Сирия при прочистването на град Афтрис в контролирания от опозицията анклав Източна Гута край Дамаск са открили полева лаборатория за изготвянето на химически боеприпаси, предава ТАСС.

"Предполага се, че снаряжението на въпросните боеприпаси може да се е извършвало в рамките на подготовката на провокация за обвиняването на правителствените сили в използването на химическо оръжие", заяви полковникът от сирийската армия Фераз Ибрахим.

По-рано заместник министърът на външните работи на Сирия Фейсал Микдад съобщи, че терористите в Източна Гута възнамеряват да инсценират химическо нападение и да обвинят за него правителството. 

От руското военно министерство междувременно съобщиха, че бунтовниците в Източна Гута са започнали да се бият помежду си, след като Кремъл настоя екстремистката групировка "Файлак ал Рахман" да скъса всякакви отношения с екстремистите от Фронт "Ал Нусра", за да си осигури оттеглянето от анклава.

От Руския център за помирение в Сирия отбелязаха, че по улиците имало открити боеве между членове на нелегални въоръжени формирования, като цивилните са принудени да търсят убежище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във