Банкеръ Daily

Свят

Си Ен Ен: Клинтън отново води

Кандидат-президентът на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън води по популярност сред избирателите с 5% пред републиканския си съперник Доналд Тръмп, показва огласено вчера допитване на телевизия Си Ен Ен и компанията за социологически и маркетингови проучвания Оу Ар Си (CNN/ORC), цитирано от ТАСС.

Според данни, събрани от 20 до 23 октомври, на изборите на 8 ноември за Клинтън са готови за гласуват 49% от анкетираните, а Търмп - 44%. Рейтингът на кандидата на Либертарианската партия Гари Джонсън е 3%, а на кандидатът на Зелената партия Джил Стайн - 2%.

На предизборна проява във Флорида Тръмп заяви, че редица компании за социологически проучвания, зависими от Демократическата партия, публикуват фалшиви резултати, за да подкопаят позициите му.

Демократите извършват фиктивни анкети, за да надвият Тръмп, но ние така или иначе ще победим, написа милиардерът в блога си в Twitter. Ние побеждаваме, а печатът отказва да съобщава за това. Не позволявайте да ви правят на глупаци, идете и гласувайте, призова той привържениците си.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във