Банкеръ Daily

Свят

Шоузвездите бойкотират клетвата на Тръмп

Доналд Тръмп е силно затруднен да намери големи имена от шоубизнеса, които да участват в тържествата във Вашингтон по случай влизането му в Белия дом, предаде Франс прес.

Дори някои от артистите, които бяха потвърдили участието си, впоследствие се отказаха, като звездата на Бродуей Дженифър Холидей, която след протести на нейни фенове съобщи, че няма да се включи. Същото стана и с групата "Би-стрийт бенд" (B-Street Band), която изпълнява хитове на Брус Спрингстийн. Те казаха, че се оттеглят "от уважение и благодарност" към автора на "Роден в САЩ" ("Born in the USA"), който е яростен критик на новия президент.

Видни представители на музикалните среди и киносредите като Кейти Пери, Шер или Скарлет Йохансон се очаква да дойдат във Вашингтон в идните дни, но не за да празнуват встъпването в длъжност на Доналд Тръмп, а за да протестират срещу него с голямо Шествие на жените, планирано за събота.

Екипът на Тръмп призна, че се е обърнал към звезди като британеца Елтън Джон, италианския тенор Андреа Бочели и кънтри легендата  Гарт Брукс, но всички те са отказали.

Начело в списъка на участниците в крайна сметка се очаква да бъде кънтри певецът Тоби Кийт, изпълнител на силно патриотични балади. Сред останалите артисти, потвърдили участие, са 16-годишното сопрано Джаки Иванко и кънтри певецът Лий Грийнуд. В празничните прояви ще се включи и известната дамска танцова трупа "Рокетс" (Rockettes). Единственото голямо име, което все още може да се добави, са "Бийч бойс", макар участието им да изглежда все по-малко вероятно.

"Може да се наложи самият Доналд Тръмп да изпее нещо", отбеляза иронично пред сп. "Ванити феър" звездата на Бродуей Идина Мензел. "Той вероятно мисли, че има страхотен глас. Смята, че всичко, което прави, е великолепно", добави тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във