Банкеръ Daily

Свят

Шефът на ФБР: Подозирах, че Тръмп ще ме уволни без причина

Джеймс Коми

Джеймс Коми, който бе уволнен изненадващо във вторник от президента на САЩ Доналд Тръмп като директор на Федералното бюро за разследване (ФБР), написа прощално писмо до служителите на ФБР. В него Коми твърди, че отдавна е подозирал, че Тръмп е готов да го уволни без причина, предадоха световните агенции.

"Отдавна смятах, че президентът може да отстрани директора на ФБР по каквато и да било причина или изобщо без такава. Няма да си прекарвам времето в празни размишления за това решение и как е било взето то. Всичко вече свърши. С мен всичко е наред, но вие и общото дело ще ми липсвате", пише уволненият шеф на ФБР в прощалното си писмо до своите подчинени.

Междувременно Комисията по разузнаването към Сената на САЩ покани на изслушване при закрити врата Джеймс Коми, предаде Ройтерс.

Поканата е била отправена съвместно от републиканеца Ричард Бър и демократа Марк Уорнър. Засега не е ясно дали Коми ще се яви на изслушването, което е предвидено за вторник.

Джеймс Коми е искал да разшири воденото от ФБР разследване на предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през ноември преди да бъде уволнен от Тръмп, каза източник от Конгреса, цитиран от Ройтерс.

Администрацията на президента отрича внезапното уволнение да е свързано с разследването.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във