Банкеръ Daily

Свят

Шефовете на нефтогазовите компании са начело в рейтинга по заплати в Русия

Мениджърите на нефтогазовите компании са начело в рейтинга по най-високи заплати в Русия през 2021 година. Техният доход възлиза на 3 млн. долара годишно, а това е с 9% повече, отколкото през 2020 година, изчисляват от Forbes.

Второ място в рейтинга заемат ръководителите на фирми от тежката промишленост. Техният доход е 2.2 млн. долара, което е с 20% повече спрямо 2020-а. На трето място са шефовете на компании от телекомуникациите. Те са получили доход от 1.9 млн. долара, което е с 46% увеличение в сравнению с миналата година.

По-нататък в рейтинга следват топ мениджъри на търговски банки, инвестиционни банки, търговски вериги, транспортни, застрахователни и строителни компании, производители на потребителски стоки, агрохолдинги и фармацевтични фирми.

Рейтингът на 12-те отрасли от руската икономика с най-високо ниво на възнагражденията на топ мениджърите през тази година е съставен на основата на данни на шест консултантски агенции, които са специализирани в подбора на ръководители от  високите етажи: Ward Howell, RosExpert, Odgers Berndtson, Horton International, Transearch, Recruitment boutique S.M.Art, сообщает Forbes.

За основа при съставянето на рейтинга са взети сумите на възнагражденията, които компаниите са изплатили на топ мениджърите за 2020 година или на назначените през 2021 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във