Банкеръ Daily

Свят

Северна Македония ще използва всички дарени от България ваксини

Министерството на здравеопазването съобщи, че в съответствие с точните нужди за втора доза от ваксината на "Пфайзeр", както и поради големия интерес към първа доза от този производител, всички дози на дарените от България ваксини на американския производител ще бъдат използвани далеч преди изтичане на срока им на годност, съобщи МИА.

"Ваксините от производителя "Пфайзер", които трябва да пристигнат като дарение от Република България, ще бъдат използвани в рамките на 5 до 7 дена от разпределението им по пунктовете. Съгласно договора с Република България ваксините ще бъдат на разположение от 14 септември на нашите пунктове, което значи, че има повече от достатъчно време да се използват и нито една да не бъде унищожена. Средно дневно се правят по около 10 000 ваксинации и най-голям процент от тях са именно от производителя "Пфайзер", се посочва в съобщението на Министерството на здравеопазването на Северна Македония.

Министерството на здравеопазването на Република Северна Македония в съобщението си изразява благодарност към правителството на Република България за дарението, посочва агенция МИА.

Facebook logo
Бъдете с нас и във